Смяна на стъкло

240_F_173087875_mq7jLKD0j2tThSFF3R23FibTyFyfjzBM
smqna-display-na-tablet-e1409725631791-1-1000x500

Всички знаем, че на пазара съществуват огромен брой модели и марки мобилни устройства. Както може да се очаква, те се различават по устройството си но ако може да се обобщи всички имат следните компонента – стъкло, тъчскрийн и дисплей. В много от съвременните устройства те са фабрично и свързани и разделянето им без дефектиране е почти невъзможно.

Дисплеят представлява екрана на Вашето устройство. Той излъчва образ и възпроизвежда всичко, което виждате – картинки, видео текст. Обикновено е най – скъпият от трите компонента.

Тъчскрийнът е сензорен елемент, който разпознава докосване. Чрез него вие успешно управлявате устройството, като задавате команди с пръст. Той предава вашите движения на апарата и ги разпознава и изпълнява.

Стъклото е най – външната част, тя защитава мобилното устройство от замърсяване, натиск или функцията му е да предпазва от външни влияния. Това е елементът, който е изложен на най – голямо въздействие, но същевременно е най – евтин.

Как да разберете коя част е счупена?

  • Ако не виждате никакво изображение, а само черни или многоцветни петна вероятно дефектиралия компонент е дисплеят.

 

  • Ако образа е ясен и чист, но устройството не реагира на допир и не изпълнява зададените фукции повреда в тъч скрийн е причината за това.

 

  • Ако виждате ясен образ, телефонът фунцкионира и разпознава докосването Ви, но стъклото е нацепено, може да сте по-спокойни ( поне за сега ). Стъклото на някой от моделите може да се замени отделно от останалите компоненти.

Ако изпитвате затруднение или не сте сигурни дали Вашия модел смартфон или мобилно устроство подлежи на замяна само на един компонент, не се колебайте да се свържете с нас и ние ще Ви дадем БЕЗПЛАТНО специализирана оценка след оглед.